O qədər məşhurdur ki, çoxdan formalaşmış klassik, duzlu karamel əslində nisbətən yeni bir ləzzətdir. İsveçrədə təlim keçdikdən sonra şokoladçı Henri Le Roux 1965-ci ildə vətəni Brittaniyə ailə şirniyyatını idarə etmək üçün qayıtdı. Bölgənin ən məşhur ixracat məhsullarından biri olan duzlu kərə yağını nümayiş etdirmək arzusunda olan o, dərhal hit olan duzlu karamel yağı yaratdı. Bir fenomen doğuldu.
Bu gün duzlu karamel, duzlu karamelli tortlar və və pudinqlərə qədər müxtəlif şirin yeməklərdə istifadə olunur. Şirin və duzluluq arasında mükəmməl balanslaşdırılıb. Bu dad yemək və içkilərə unikal bir ölçü əlavə etmək üçün istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Dəniz Duzu Karamel siropu Aigues-Mortes dəniz duzunu ehtiva edir - Camargue'nin Aralıq dənizi ilə qovuşduğu biomüxtəlif duz bataqlığı. Qəhvə və şokolad kimi isti içkiləri canlandırmaq heç vaxt bu qədər asan olmayıb.