Praline, Belçika qənnadı məmulatlarında xüsusilə məşhur olan ləzzətli dad birləşməsidir, baxmayaraq ki, Pralinin özü əvvəlcə Fransada Marşal du Plessis-Praslinin şəxsi aşpazından ilhamlanmış ola bilər. Onların bir neçə formada olmasına baxmayaraq, pralin adətən kulinariya qoz – badam, pekan və fındıq – və şəkərin birləşməsidir, krem isə ümumi üçüncü tərkib hissəsidir.
Belçika pralinləri ənənəvi olaraq fındıq, badam, şəkər, şərbət və süd əsaslı pastaların müxtəlif birləşmələrindən ibarət yumşaq fondan tipli içlikli şokolad qabığından hazırlanır. Onlar Belçikanın dünyaca məşhur şokoladlarının lüks kateqoriyasında otururlar və bir çox Belçika şokoladçılarının mühüm məhsulunu təmsil edirlər.
Mathieu Teisseire şokoladlı pralin siropu, süd kokteyllərinə, desert və qəhvəyə heyrətamiz ləzzətlə təmin edəcək.