Klassik ləzzət və dünyada ən məşhur qənnadı məmulatlarından biri olan karamel müxtəlif şəkərləri bir yerdə qızdırmaqla hazırlanır və tez-tez pudinqlər, desertlər və ya dondurmalara əlavə olaraq istifadə olunan qəhvəyi rəngli şərbət yaradır.
1880-ci illərə qədər konfet istehsalçıları şəkər və suyu qaynadarkən yağ və süd əlavə edərək bu gün karamel kimi bildiyimiz şeyi yaratmağa başladılar. İndiki karamellərin çoxlu tekstura və formaları var; “Qısa” karamellər daha yumşaq teksturaya malik olur, “uzun” karamellər isə daha çeynəyən olur, kütləvi istehsal edilən karamellərin əksəriyyətində vanil ləzzəti əlavə olunur.
Mathieu Teisseire Karamel siropu təzə bişmiş karamelin ləzzətli dadını təqdim edir, şirinliyi tamamlamaq üçün kifayət qədər "yanmış" ləzzətlə süd kokteyllərinə, kofe və desertlərə və limonadlara dərinlik və xarakter əlavə edir.