Şəkər qamışı əslən Yeni Qvineyadan olsa da, bu gün bildiyimiz kommersiya şəkər qamışı həm Hindistandan, həm də Çindən yabanı şəkər qamışı bitkilərinin hibridindən gəlir. Zamanla, zərifləşdirmə prosesindəki yeniliklər bu gün tanıdığımız saf ağ şəkər qranullarına gətirib çıxardı.
Şəkər dünyanın demək olar ki, hər bir mədəniyyətinin mətbəxlərində hər yerdə olsa da, bəziləri hələ də onunla bişirmək üçün innovativ yollar tapmağı bacarırlar. Belə üsullardan biri ət və dəniz məhsullarını şişləmək üçün şəkər qamışının saplarından istifadə etməkdir. İstilik şəkər qamışının şirəsini budaqlardan çıxarır və ətlərə karamel kimi ləzzət verir. Daha ənənəvi olaraq, yumşaq dondurma və siroplar üçün əsas kimi istifadə olunur.
Qamış siropu 100% təmiz qamış şəkərindən hazırlanır. Premium sirop adi şəkərin əvəzedicisidir, çünki o, həm isti, həm də soyuq içkilərdə dərhal həll olunur və qeyri-spirtli içki və kokteyl üçün inanılmaz universallıq təmin edir.