Nar müasir İrandan Şimali Hindistana qədər uzanan bir bölgədə yetişən meyvəli koldur. Onlar Aralıq dənizinin şərqində əhliləşdirilən ilk meyvə ağaclarından biri idi və Qədim Yunan mifində yeraltı dünyasının ilahəsi Persephone onun nar toxumu istehlakından tez-tez bəhs edir.
Yaqut rəngli toxumlar acı, solğun-sarı çuxurda və qırmızı və ya sarı ilə qızarmış sərt, parlaq dəri ilə örtülmüşdür. Turşu və ətirli dadına görə qiymətləndirilən toxumlar portağal, salat yarpaqları, qoz-fındıq və pendirləri tamamlamaq üçün adətən şirin və ləzzətli salatlara səpilir, onun suyu isə Avropa və Yaxın Şərqdə məşhur içkidir.
Mathieu Teisseire Nar siropu bu fərqli meyvənin şirin, turş dadlarını gözəl şəkildə canlandırır. Canlı rəngi, çiçək ətri və ləzzəti ilə o, qazlı içkilər, kokteyllər, smuzi və s. kimi müxtəlif dadlı içkilərin yaradılmasında sehrli toxunuş əlavə edir.