Ananas Cənubi Amerikaya mənsub olan tropik bitkidir, ayrı-ayrı çiçəkləri birləşərək "çoxlu meyvələr" - yetişdikcə vahid kütləyə birləşən meyvələr toplusunu əmələ gətirir. Əsrlər boyu bölgənin yerli mədəniyyətləri tərəfindən istifadə edilsə də, ananas ilk dəfə 17-ci əsrdə Avropaya gətirildi və tezliklə zənginlik və zənginlik simvoluna çevrildi.
Ananasın əti və şirəsi bütün dünya mətbəxlərində istifadə olunur. Bir çox tropik ölkələrdə yol kənarında qəlyanaltı kimi satılır, qərbdə isə desert, meyvə salatı, yoqurt və qənnadı məmulatlara, həmçinin pizza və hamburger kimi bəzi ləzzətli yeməklərə əlavə edilir.
Mathieu Teisseire ananas siropu günəşdə yetişmiş ananasın əsl ləzzətini ustalıqla təqdim edir. Şirin, meyvəli notlar və təravətləndirici ləzzət ilə bu sirop kokteyl, qazlı içki, çay və frappes kimi müxtəlif içkilər üçün tropik bir dad təklif edir.