Armud, almanın da üzvü olduğu meyvələr fəsiləsindən olan “pomaceous” meyvəsi olan ağac və koldur. Onun vətəni Qərbi Avropadan Asiyaya qədər uzanan sahilboyu və mülayim bölgələrdir, halbuki indiki dövrdə əsasən yazın sonu və payızın şimal yarımkürəsində yığılır.
3000-ə yaxın armud çeşidi var ki, onlar forma və rəng baxımından çox müxtəlifdir, onların dadları turş və ədviyyatlıdan şirin və şirəliyə qədər dəyişə bilər. Müxtəlifliyinə baxmayaraq, armudun incə ətirli dadı dərhal tanınır və bu, onları bir çox yeməklərə məşhur əlavə edir.
Mathieu Teisseire armud siropu Williams armudunun şirəli, lakin şirin dadını təcrübəli şəkildə çatdırır. Təravətli ətri və möhtəşəm qızılı rəngi ilə bu şərbət bütün növ smuzi, limonad, qazlı içki, çay, qəhvə və kokteyllərə həyat verir.