Şaftalı Çində yaranıb və sonra qərbə Asiyaya və Aralıq dənizinə doğru yayılıb. Bu, Avropa zadəganları və krallar üçün bir ləzzət hesab olunurdu; Əfsanəyə görə, Kraliça Viktoriya pambıq salfetdə təqdim olunan təzə şaftalı olmadan heç bir yeməyi tam hesab etmirdi.
Şaftalı məxmər dərisinə, ətli ətinə və yetişən və yumşaldıqca yumşaqlaşan şirin ətirli dadı ilə əziz tutulur. Onlar adətən çiy yeyilir, lakin eyni zamanda tortlar, pinəçilər, taginlər və içkilər də daxil olmaqla geniş çeşidli mətbəxlərə məşhur əlavədir.
Mathieu Teisseire Şaftalı siropu bu qiymətli meyvənin şirəli və ətirli dadlarını mükəmməl şəkildə özündə cəmləşdirir. Bu, bir sıra limonad, qazlı içki, çay və kokteyllərə mükəmməl əlavədir. Və ya dadlı meyvəli əlavə üçün bu siropu qəhvə və isti içkilərinizə əlavə etməyə çalışın.