Marakuya meyvəsi sərt xarici qabığı və şirəli, toxumla dolu mərkəzi olan giləmeyvə növüdür. Doğma Amerika olan onların Azteklər tərəfindən becərildiyi güman edilir və meyvə 1629-cu ildə İspan missionerləri tərəfindən Avropaya gətirilmişdir.
Marakuya meyvələri yuvarlaq və ya oval formadadır və sarı, qırmızı, bənövşəyi və ya yaşıl rəngdə ola bilər. Pulpa və toxumlar çox qidalıdır və daha çox təbii halda yeyilir, lakin şirniyyat, dondurma, şərbət, jele və spirtli içkilər kimi digər qida və içkilərə dad vermək üçün də geniş istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Marakuya Siropu bu ekzotik meyvənin ətrini və şirin, turş dadını təmin edir. Canlı qızılı-narıncı rəngi və fərqli tropik dadı ilə limonad, buzlu çay, qazlı işki, frap və kokteylləri yüksəltmək üçün mükəmməldir.