Portağal Cənubi Çində, Cənub və Cənub-Şərqi Asiyanın bəzi bölgələrində yaranan müxtəlif növ sitrus bitkilərinin meyvəsidir. Portağalların ən erkən qeydləri eramızdan əvvəl 314-cü ilə aid Çin ədəbiyyatında idi, halbuki bu gün onlar dünyada ən çox becərilən meyvə ağacıdır və dünya miqyasında sitrus meyvələri istehsalının təxminən 70%-ni təşkil edir.
Portağal şirin, turş, şirəli əti və ətirli qabığı ilə geniş qiymətləndirilir; təravətləndirici ləzzət o deməkdir ki, onlar xalq tərəfindən təzə və ya şirə kimi istifadə olunur. Zest həmçinin yemək və çörək bişirməkdə, ördək və şokoladla mükəmməl birləşərək və ya souslar və marmeladlar hazırlamaqda istifadə olunur.
Mathieu Teisseire portağal siropu bu sitrus meyvəsinin şirin, təravətləndirici və balanslaşdırılmış dadını mükəmməl şəkildə əks etdirir. Bu sirop kokteyl, qazlı və südlü içki, limonad, smuzi və daha çox mükəmməl içkilər hazırlaçaq üçün idealdır.