Limon ən çox təravətləndirici qoxusu və turş dadı ilə tanınır. Meyvənin əsl mənşəyi məlum deyil, baxmayaraq ki, onların Hindistanın şimal-qərbində yarandığı düşünülür.
Limonlar eramızın ikinci əsrində Cənubi İtaliya yaxınlığında Avropaya daxil oldu və burada tez bir zamanda qədim Romalılar tərəfindən ən qiymətli meyvələrdən birinə çevrildi. Limonun şirəsi və qabığı yemək hazırlamaqda, çörək bişirməkdə və limonad, çay və kokteyl kimi içkilərə dad vermək üçün istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Limon Siropu limonun şirin və turşun balanslaşdırılmış və təravətləndirici dadını mükəmməl şəkildə əks etdirir. Qazlı içki, çay kimi müxtəlif içkilərin yaradılmasını canlandırmaq üçün istifadə edilir. “Cənubi Amerikanın limonu” kimi tanınır və Meksika, Tayland və Vyetnam mətbəxinin əsasını təşkil edir və fars, İraq və Hindistan mətbəxində də geniş istifadə olunur.