Bənövşələr bənövşəyi, mavi və ağ formalarda rast gəlinən çiçəkli bitkilərdir və bunların hamısı Şekspirin təsvir etdiyi xarakterik ətir daşıyır: "İrəli, qalıcı deyil; şirin, qalıcı deyil. Bir dəqiqənin ətri və tədarükü". Yunanlar və Romalılar bənövşələrin müxtəlif xəstəliklər üçün bitki mənşəli vasitələr kimi faydalı olduğuna inanırdılar, həmçinin onlardan şərab və ləzzətli mərasim yeməkləri yaratmaq üçün istifadə edirlər.
Yeməli çiçək C vitamini, antioksidantlar və immunitet sisteminə kömək etdiyinə inanılan digər qidalarla zəngindir. Üstəlik, onun qoxusu tez-tez bütün dünyada bəyənilən yağlar, losyonlar və ətirlər üçün istifadə olunur.
Mathieu Teisseire Bənövşə siropu, bu əziz çiçəyin zərif, şirin ətirli notlarını ustalıqla ələ keçirərək, içkilərə mükəmməl dad əlavə edir.