Rhubarbın dəqiq mənşəyi məlum olmasa da, onun ilk sənədləşdirilmiş istifadəsi eramızdan əvvəl ikinci əsrə, müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində Çin şifahi ənənəsinin bir hissəsi kimi istifadə edildiyi zamana qədər uzanır. Onun qəbul edilən dərman xassələri onun istifadəsinin tezliklə İpək Yolu boyunca və Yunan-Roma Avropasına yayılmasını nəzərdə tuturdu.
Ravəndin qida kimi istifadəsi nisbətən yeni bir inkişafdır, istifadəsi getdikcə artdı, eyni zamanda əlverişli şəkər daha geniş şəkildə əldə edildi. Bir qayda olaraq, piroq, desert və mürəbbələrdə və ya meyvə şirələri, şirniyyat və spirtsiz içkilərdə istifadə üçün şəkərlə birləşir.
Mathieu Teisseire Ravənd siropu meyvəli və turş notları ustalıqla canlandırır. Parlaq rəngi, çiçək ətri və şirin, ləzzətli dadı ilə qazlı içki, limonad, çay, şirə və kokteyllərə canlı not gətirir.