"Kassis" kimi də tanınan qarağat odunlu kolda bitən gözəl parlaq, demək olar ki, qara meyvədir. Şimali Avropa və Asiyadan olan becərmənin 17-ci əsrin son onilliklərində başladığı düşünülür. C vitamini ilə zəngin olan qara qarağat 20-ci əsrdə dünyanın bəzi yerlərində portağal kimi digər meyvələri əldə etmək çətinləşdiyi zaman geniş şəkildə istehlak edilmişdir və bunun onun davamlı populyarlığına səbəb ola biləcəyi düşünülür.
Bu gün mürəbbə, jele, desertlər və salatlar kimi həm şirin, həm də ləzzətli yeməklərin hazırlanmasında və həm ət, həm də balıqların müşayiəti kimi istifadə edilən məişət sevimlisi olaraq qalır. O, həm də şirniyyatlar, şirələr və smoothies üçün əsasdır və dünyanın ən məşhur şampan kokteyllərindən birini – Kir Royalı gözəl şəkildə tamamlayır.
Mathieu Teisseire Qara qarağat siropu bu qiymətli giləmeyvənin meyvəli, zəngin və turş ləzzətlərini mükəmməl şəkildə çəkir. Smuzi və kokteyllərə daha çox dərinlik və xarakter əlavə edin.