Rəvayətə görə, yaşıl çay eramızdan əvvəl 2737-ci ildə Çin imperatoru Şennonqun təsadüfən yaşıl çay yarpağının düşdüyü isti su içdiyi zaman kəşf edilib. Qara çay ilə eyni bitkidən hazırlansa da, yarpaqlar və qönçələr istilik və oksidləşmə ilə yaşıl çay çox vaxt daha təmiz hesab olunur.
Bu günə qədər yaşıl çay həm təntənəli içki, həm də ümumi həzz üçün Yaponiyada və Çinin bəzi bölgələrində ən məşhur çay hesab edilir. Qoz-fındıq və bitki notlarının birləşməsinə malik olan təravətləndirici dadı, həmçinin üzümləri xatırladan meyvələrin eyhamları ilə qiymətləndirilir.
Mathieu Teisseire Yaşıl Çay siropu bu şərq xəzinəsinin görkəmli aromatik notlarından həzz almağı asanlaşdırır. Sevdiyiniz ləzzətlərə təravətləndirici dad əlavə etmək üçün kokteyl, qazlı içki və ya südlü içkilərlə sınayın.