Granny Smith alması 1839-cu ildə Maria Ann Smith-in İngiltərədən mühacirət etdiyi Yeni Cənubi Uelsdə (Avstraliya) yaranıb. O, ərazidə kiçik bir meyvə bağı alıb və almaları becərməyə başlayıb, bu da regionun meyvə üzrə mükəmməllik mərkəzi kimi reputasiyasını daha da artırıb.
Granny Smith almaları açıq yaşıl rənglərinə görə sadəcə yaşıl alma adlandırılır. Onları təbii və ya şirə kimi istifadə edirlər, lakin bəlkə də onların ən populyar istifadəsi pirojnalar, peçenyelər, piroq və tort kimi şirniyyatlardır.
Mathieu Teisseire Yaşıl Alma siropu bu ağız sulandıran almanın dadını və xırtıldayan ləzzətini təqdim edir, qazlı içkiləri, kokteyl və şirələri təzə dad və rənglə canlandırır.