Hazırda bütün dünyada becərilən almaların Asiyaya, Aralıq dənizinə və Yaxın Şərqə getməmişdən əvvəl Çinin şimal-qərbində, Cunqar Alplarında yarandığı düşünülür. Onlar armud, gavalı, şaftalı, albalı, çiyələk və moruq kimi digər ləzzətli yeməklərlə birlikdə Rosaceae, Gül ailəsinin üzvləridir.
İndi yemək və içkilərin yaradılmasında əsas məhsul hesab edilən alma müxtəlif yollarla istehlak edilir və həm şirin, həm də ləzzətli yeməklərə, o cümlədən şirə, salatlar, souslar və pastanelərə dad və ləzzət gətirmək üçün istifadə olunur.
Mathieu Teisseire alma siropu yetişmiş, qırmızı almanın ləzzətli dadını çatdırır və kokteyl, smuzi, qazlı içkilərinizə mükəmməl bir dad əlavə edir.