Üzümə bənzər çiçəkli bitkinin meyvəsi olan Qarpızların müasir növ kimi şirin olmasa da, ilk dəfə eramızdan əvvəl 2000-ci illərdə Misirdə becərildiyi və əhliləşdirildiyi düşünülür. Sudandan olan Kordofan qovunları müasir Qarpızların ən yaxın qohumları və ehtimal ki, əcdadlarıdır.
Bu gün Qarpız tez-tez təzə dilimlərdə və ya salatlarda tərkib hissəsi kimi istifadə olunur, incə şirinliyi isə onu buzlu şirniyyatlar və zərif şərbətlər kimi təravətləndirici desertlər üçün mükəmməl əlavəyə çevirir.
Mathieu Teisseire Qarpız Siropu yayın əsl dadını nümayiş etdirir. Canlı qırmızı rəngi və təzə, meyvəli notları ilə bu sirop kokteyl, qazlı içki, smuzilərə təravətləndirici əlavədir.