Əslən Şimali Amerikadan olan çiyələkləri ilk dəfə yerli amerikalılar yeyib və meyvədən müxtəlif yeməklərdə istifadə ediblər. Avropalı tədqiqatçılar çiyələk bitkisini evə göndərənə qədər dünyanın qalan hissəsi ilk dəfə dadına baxdı. Oradan meyvənin populyarlığı getdi və 19-cu əsrdə qaymaqlı çiyələk dəbdəbəli desert hesab edildi.
Həmişə məşhur olan çiyələk xarakterik ətri, parlaq qırmızı rəngi, şirəli teksturası və şirinliyi ilə geniş şəkildə qiymətləndirilir. Mütəmadi olaraq ya təzə, ya da mürəbbə, piroq, dondurma, süd kokteyl və qənnadı məmulatları kimi qidalarda böyük miqdarda istehlak edilir.
Mathieu Teisseire Çiyələk Sirop bu qiymətli meyvənin şirin dadını və cəlbedici parlaq rəngini təqdim edir. Smuzi, sheyk, desert, qazlı içki və kokteyllərinizi təzə yetişdirilmiş çiyələklərin şirin şirəsi və ətri ilə yüksəldin.